maanantai 23. maaliskuuta 2009

Monologi osa 1

Mä haluan miehen joka a,b,c,d,e,f,g - no halua kuule ihan rauhassa, vaikka olisin kaikkea sitä ja vielä enemmän mä en halua sinua juuri tuon listan takia jonka luettelit,

et sä etsi ihmistä, sä etsit jotain palvelijan ja hovinarrin väliltä ja ainoa millä perustelet kaikki vaatimuksesi on se että sulla on pmmp mutta valitan, se ei kuules nyt ihan riitä.

Eikä kyse ole listasta, eikä siitä että vaadit paljon vaan siitä mitä sä vaadit. Koko listasta paistaa läpi että etsit esinettä ja sulla ei ole pienintäkään aikomusta sitoutua siihen ihmiseen sen enempää kuin johonkin tavaraasi.

Eikä kyse ole ryppyotsaisuudesta tai tylsyydestä eikä oikeastaan edes arvoista, kun sulla on oikea ihminen jota kunnioitat se voi kohdella suo joskus maailman esineellistävimmällä tavalla ja se on vain hauskaa koska sä tiedät ettei se ole se syy miksi se on sun kanssa. Se voi myös olla hauskaa ihmisten kanssa ilman mitään tunnesiteitä mutta silloin se on vain sitä.

Valehtelu on se joka tekee kaikesta rumaa, rehellisyys voi sattua niin vitusti mutta se on silti 100kertaa parempi kuin valehtelu.
Valehtelu sekä että tekee kaikesta rumaa on lisäksi helvetin nöyryyttävää. Miten tyhmänä sä oikein toista ihmistä pidät kun kuvittelet ettei se huomaisi, vaikka rakkaus on sokea ei sekään sentään niin sokea ole.

Toisaalta sä et ole koskaan rakastanut ketään muuta kuin itseäsi joten mistäpä sä voisit koskaan tietää.


20.2.2020 HS
Näin alkaa karhuherra poikamiehen novellikokoelma.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti