keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Kokonaiskokemuksen ystävät ry

Rakennetut tilanteet toisen ihmisen kanssa on aina vaikeita tai ei ehkä vaikeita mutta haastavia niin että molemmat kokevat tilanteen omakseen ja luonnolliseksi.
Onko mikään (no on monikin mutta ei mennä siihen nyt)jotenkin kiusallisempaa kun vaikka kynttiläillallinen joka ei ole ns "aito". Tämä siis siitä huolimatta että rakastan romanttisia hetkiä ja tavallaan myös rakennettujakin tilanteita.

Asia tuli itseasiassa mieleen erään hyvin vanhan postauksen saamasta kommentista
jossa tykättiin näistä musiikkilinkeistä. Minun mielestänihän ne ovat siis myöskin todella olennainen osa koko tätä blogia koska mulle musiikki on niin olennainen osa koko tunnekokemusta.

Kokonaistunnelmointiin voi liittyä tilanteesta riippuen tietysti paljon muitaki asioita. Oikea valaistus, vinyylilevyn pyörintä ja pieni rahina soittimessa (ja kyllä, se soittimen kansi jätetään auki ko tilanteessa ihan siksi että sen näkeminen vaikka sitä ei edes katsoisi on olennaista), ruuan värit (esim keltaiseksi värjätty riisi wokissa nyt on vain kivemman näköistä), hoyryävä kahvi tai kaakao, punaviini viinilasissa, sateen ropina ikkunassa.
En minä siis elä kokoajan ko tunnelmaa hakien, olen aivan liian "laiska" ja "kiireinen" ja kaikkea muuta mutta esim joskus illalla kun olen yksin kotona ja tuollaiset elementit osuu kohdalleen niin vitsit että tykkään siitä paljon.

Vähän sama vaikkakaan ei yhtään sama mutta kuitenkin on vaikka ajaa autoa talvella keskellä yötä kun sataa lunta. Se kokonaistunnelma johon liittyy ulkona oleva hiljaisuus yhdistettynä mittariston valoihin, pyyhkimien ääneen ja radiosta tulemaan musiikkiin saa minut niin rauhalliselle tuulelle.

Illan kappaleena minusta oivaa tunnelmointi musiikkia: Motorcycle - As the Rush Comes (Gabriel & Dresden Chill Mix)

2 kommenttia:

  1. Tunnelmointi on aina sillon tällön paikallaan ja se oikeanlainen, tilanteeseen sopiva tunnelma syntyy useista yksittäisistä tekijöistä. Parastahan se on silloin, jos se tunnelma syntyy luonnollisesti, mutta tunnelman luominen tietyillä teoilla on mielestäni myös enenmmän kuin sallittua.

    Loistava kipale! Sopii täysin tämän hetkiseen tunnelmaan tänne kynttilänvalon ja höyryävän glögikupposen äärelle.

    VastaaPoista
  2. Monesta asiasta (jos yhdestäkään) en ole ajatellut kanssasi eritavalla ja en ajattele nytkään :) Hmmm miksiköhän minulla ei ole glögiä...

    VastaaPoista