keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Saanko vinoilla

Oliver ei ymmärrä seuraavien asioiden glamorisointia:

-Epävarmuus

-Saamattomuus

-Kyvyttömyys

-Kovuus

-Ilkeys

-Itsekkyys

-Mitkään piirteet jotka ovat ns helppo ratkaisu.

Ei vaadi mitään olla ilkeä, aivan kuin ei vaadi yrittämistä olle epävarma. Saamaton on helppo olla ja kyvytön yhtälailla.

Mutta koitappa olla varma, kiltti, huomioiva - vaatii jo jonkinverran panostamista.

----------

Oliver ei myöskään ymmärrä kateutta asioista joita kuka tahansa voi saavuttaa, on toki helpompi olla kateellinen kuin tehdä itsensä kanssa töitä saavuttaakseen sen mutta hyvät ihmiset...

Täytyykin kaivaa vanhat finhitsit kaapista :)

4 kommenttia:

 1. Ei liity aiheeseen mitenkään, mutta Markku Aro on kerran laulanut tota biisiä mulle livenä.

  VastaaPoista
 2. Eihän noissa ole mitään glomorisointia, mutta missä olet nähnyt glamorisoitavan epävarmuutta? Varmuus on kuitenkin sellainen ominaisuus, jota on tietyissä tilanteissa hyvin vaikea saavuttaa. Karrikoidusti sanottuna: Kuinka voisin olla varma esimerkiksi hypätessäni kylmiltää lentokoneen puikkoihin? Tai johonkin tilanteeseen, josta minulla ei ole hölkäsen pölähtämän käsitystä? Tietysti voi ajatella, että yrittää edes esiintyä varman oloisesti, mutta esimerkiksi minulle se on joskus mahdotonta. Mikään panostus ei ole poistanut sitä seikkaa, että kehoni viestii toisinaan epävarmuudesta. Blogini viimeinen merkintä kertonee jotakin yhdestä esimerkkitilanteesta.

  VastaaPoista
 3. Prinsessa-77, Mitä tuohon voi kommentoida :)

  -------

  Tulilinja, no siis tietyissä kirjoituksissa, blogeissa, mielipidekirjoituksissa yms. Epävarmuus esitetään usein kuin se olisi merkki jostain esim herkkyydestä tai syvällisyydestä. Minäkin olen välillä epävarma, joskus saamaton, joskus kyvytön ja valitettavasti varmasti joskus itsekäskin mutta ei ne minusta mitään hienoja tai hyviä piirteitä ole. Luonnollisia toki, ymmärrettäviä toki mutta niin.

  VastaaPoista