sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Piano

Minä tarvitsen uuden asunnon, sellaisen jossa minulla on enemmän tilaa pitää kaikkea esillä. Ko asia tuli mieleen kun tajusin etten ole soittanut pianoa (tai noh koskettimia mutta siis niin) vuoteen! En siis koskaan ole niitä kovin paljoa soittanut mutta tarkoitukseni on ollut vuosikausia opetella soittamaan niitä paremmin. Täytyy asettaa tavoitteeksi opetella joku sopivan vaikea (eli tässä tapauksessa suht helppo) kappale vaikkapa 2kk sisällä.

Asia tuli oikeastaan mieleen kun juttelin erään itseäni huomattavasti vanhemman herran kanssa työpaikallani ja hänen lauseestaan: häntä ei voisi vähempää kiinnostaa palkkatyönsä ja ainoa työ joka hänelle syvästi merkitsee on hänen maalauksensa.

Vaikka nyt en itse ole samaa mieltä hänen kanssaan omalta taikka työni osalta niin se sai minut kuitenkin muistamaan sen kuinka paljon itsekkin "luomistyöstä" (olkoon se sitten omassa tapauksessa eri instrumenttien soittaminen tai mikä tahansa) saa henkistä tyydytystä ja rauhaa.

Takaisin asiaan niin sattuipa osuvasti että yksi vaihtoehdoista jonka voisi harjoitella on nimeltään sama kun seuraamani bloginpitäjän nimimerkki :)

Jos naapurisopu suinkin antaa myöten niin suosittelen voimakkaasti kiinnittämään äänipiuhan stereoihin ja huudattamaan ko kappaleen niin että raikaa (taidan tosin suositella samaa vähän joka kerta:).

5 kommenttia:

 1. Tätä ei voi jättää kommentoimatta!!!:)

  Ihana kappale, ihana Ludovico! Itse olen ehkä perinteisemmän klassisen musiikin ystävä (toki monen muunkin tyylilajin musiikkia kuuntelen), mutta kyseisessä maestrossa on silti sitä jotain! Ludovico Einaudin tuotantoa ei oikein voi kategorioidan moderniksikaan klassiseksi...olisiko mausteita saatu popista....? Ihan sama, musiikki itse kun on mukavaa, soljuvaa ja nautittavaa (muutkin kuin Primavera).

  Tämä pianonsoitto innostuksesi oli kyllä viikon paras "blogiyllätys"!!! :)

  Niin, ja en minkäkään aivan sattumalta ole nimimerkiltäni PrimaVera...:)

  VastaaPoista
 2. Niin klassisen raja on vähän häilyvä..

  Nimimerkkisi olisi voinut olla myös maalauksesta, rakkaudesta kevääseen, tai vaikka lempipastastasi peräisin joten en sikäli arvannut että sinäkin kuuntelet ko artistia :)

  VastaaPoista
 3. Nimimerkkini on tosiaankin yhdistelmä viittausta klassiseen musiikkiin ja innostuksestani Italiaan. Botticellin Primaveraankin vievät PrimaVeran jäljet ja Firenzeen... Eli oikeasssa olit monella tapaa.:)

  VastaaPoista
 4. Siis aivan älyttömän ihana kappale... kiitos, että jaoit sen meidän kaikkien kanssa :)

  VastaaPoista
 5. älä minua kiitä vaan Ludovicoa :)

  VastaaPoista