sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Kahdenlaisia miehiä

Satunnaisia asioita: minä en pidä enkä osaa kuvitella pitäväni poolopaitoja, minusta ne ovat juntteja. Minä en myöskään pidä villatakkeja, minusta ne on epämiellyttäviä ja nössöjä :)
En koskaan aio kasvattaa viiksiä.

Aiheena liian kiltit miehet, samaa aihetta käsitelty mm amorin etsintä blogissa, miten niin liian kiltit, siis kiltteyshän kuului olla hyvä asia, hyvä kuuluu olla sen itsensä vuoksi ei siksi että sillä saisi jotain (naisia, miehiä, valtaa yms yms). Ylitsekäveltävää kumppania tuskin kukaan haluaa mutta liian kiltti...Pah.
Luulen että tässä on kyllä nyt kyse ennemminkin suomen kielen väärinkäytöstä (paraskin puhuja) kuin todellisesta ongelmasta itse kiltteyden kanssa, luulen että oikeammin liian kiltistä puhuttaessa tarkoitetaan juurikin ylitsekäveltävää/tahdotonta/omantunnonarvotonta kuin varsinaista kilttiä.

Minusta vähän samaan sarjaan menee rakkaus, siis sellaisena kun se on ns puhtaimmilaan, äidin tai isän rakkaus lapseen, rakkaus joka ei vaadi vaan on olemassa sen itsensä vuoksi, on olemassa vaikka se sattuisi, vaikka toinen ei sitä ansaitsisi, se että haluaa rakkauden kohteelle kaikkea hyvää vaikka se tarkoittaisi inhottavia asioita itselle. Kliseisesti ilmaistuna sitä että olisi valmis hakemaan vaikka sen kuun taivaalta.

Ai miten se nyt on vähän sama asia? no siten että myös kiltteys ja toisen huomioiminen tulisi minusta olla ns itseisarvoja ei siis siksi että niillä saavuttaa jotain vaan siksi että niin kuuluu käyttäytyä. Ei toki niin pitkälle että siitä koituu itselle haittaa eikä varsinkaan silloin jos sitä yritetään käyttää hyväksi mutta noin muutoin.

Hmm asiasta toiseen, minua ärsytti tänään kaikki noin lievästi sanottuna, mistä ihmeestä nämä positiiviset ajatukset kaiken sen vihaisuuden jälkeen nyt tulivat :)


Ihannekumppani osa 22.
22. Sarja päättyy, en tiedä, tulihan noita jokunen listattua joten eiköhän niistä nyt hieman selviä millaista ihmistä täällä kaivataan. Toisaalta kuten sanoin niin ei ihmistä voi minusta oikein listata, joitain toiveita ja arvoja toki, yhteisiä haaveita ja tavoitteita toki mutta sen jälkeen ei oikeastaan. Alkuperäinen ideahan lähti tuosta kyselystä ja siitä kun joskus aikoinaan tein tuollaisen ns haave listan/deitti ilmoituksen jota en koskaan julkaissut. Ehkä olisi syytä :)

hmm olenkohan laittanut tämän videon jo, ko bändi on yksi niitä kaikkien aikojen suosikkeja joten voisi tietysti linkittää kaikki videot noilta aiemmilta levyiltä samantien niin ei täytyisi muistella...

11 kommenttia:

 1. Siis apua, poolopaitaiset miehet on NIIN kuumia! Siis jos se paita sopii niiden muuhun tyyliin hyvin. Mä ainakin kuolaan täällä töissä yhtä jamppaa kenellä oli viime viikolla poolopaita joka sopi sille yhtä hyvin kun nyrkki silmään.

  Ja villatakit! Uuh! Ei mitkään pappamalliset tai -väriset, vaan jotkut kivat hieman rockhenkiset villatakit saa kyllä multa täydet pinnat!

  VastaaPoista
 2. Kiltteys on hyvä juttu. Siis kohteliaisuus, huomaavaisuus ja yleensäkkin se että kohtelee toisia hyvin. Kiltteyteen kuuluu myös se että sanoo mitä oikeesti haluaa/tarkoittaa eikä vaan myötäile toisia tai pelaa mitään pelejä. Jos niin ei tee se on itsensä ja muiden vähättelyä. Kylläkultaseniihanmitävaankultaseni-miehet on sen sijaan rasittavia varsinkin jos niillä on vielä viikset ja poolopaita:)Prinsessa-77

  VastaaPoista
 3. Joo okei ehkä huomasi, että herraa oli hieman ärsyttänyt asiat...

  Joka tapauksessa sitä kiltti sanaa muutenkin käytetään mielestäni väärin, siksi kirjoitinkin LIIAN kilteistä. Kuvailet tuota liian kilttiä ihmistä oikein hyvin sillä tahdotonhan tuollainen ihminen on. Ehkä meidän pitäisi löytää joku hyvä sana kuvaamaan tuollaista ihmistä, niin ihmiset siasivat jälleen kerran olla ihan oikeasti ja aidosti kilttejä toisilleen ilman pelkoa tulla leimatuksi kiltiksi tai liian kiltiksi :)

  VastaaPoista
 4. Tein tässä jonkin aikaa sitten testin persoonallisuudesta kun sellaisen netistä löysin. Oma tulokseni oli "rauhanrakentaja", jota kuvasi lause: "Olen täysin samaa mieltä kaikkien eri mielipiteiden kanssa".
  Olisikohan tuo jo liiallista kiltteyttä =)Seikkaperäinen selostus kyseisestä persoonallisuustyypistä osui kyllä täysin oikeaan...

  VastaaPoista
 5. PartyFlickan- makauasioita ja niin edelleen mutta kerro mulle miten ihmeessä villatakki voi olla rock henkinen? Minusta kun villatakki samoin kuin esim purjehduskengät ja varsinkin se poolopaita ja kansitakki edustavat rockhenkisen pukeutumisen vastakohtaa. Samoin kuin ko vermeisiin pukeutuneet miehet edustavat rockhenkisten miesten vastakohtaa.

  ------------------------------

  Prinsessa-77, voi olla että minä olen tulossa vanhaksi ja niin edelleen mutta tuntuu että kiltteyttä ei oikeasti arvosteta nykyisin lainkaan. Kaikki menee enemmän ja enemmän minä minä minä suuntaan ja miltei hätkähtää jos tutustuu kilttiin ihmiseen nykyisin.

  ------------------------------

  Neiti H., ehdotan nössöä :)

  ------------------------------
  Anonyymi, en kovin paljoa luottaisi nettitestiin mutta voisin kyllä melkein väittää että olet horoskoopiltasi vaaka??
  (minähän en usko horoskooppeihin mutta..)

  VastaaPoista
 6. Aivan sokeastihan ei ole syytä kaikkiin testeihin luottaa, olen täysin samaa mieltä kanssasi :D Tämä oli kuitenkin mukava. Käy sinäkin testaamassa: www.namaste.fi/enneagrammi/enneagrammi-testi

  Horoskoopeista en tiedä. Olen rauhaa rakastava, turvallisuutta kaipaava ja konflikteja välttelevä, ja silti olen horoskoopissa kaksonen. Kaksoset ovat kuulemma seikkailun ja vaihtelunhaluisia "härräpirkkoja"...ei täsmää ei...

  VastaaPoista
 7. Ai niin, siinä testin etusivulla mistä testi käynnistyy, lukee jostain syystä että osta. Ihan ilmaiseksi sen voi tehdä ja tulos näkyy heti. Ihan nyt siltä varalta neuvon, jos joku haluaa kokeilla :)

  VastaaPoista
 8. Pah, olisin voinut lyödä vetoa että olet vaaka :) johtuen ehkä siitä että olen tavannut viimeisen 6kk sisällä 3 vaakaa ja tuo olet kaikkien kanssa samaa mieltä on osunut heihin kuvauksena täysin.

  VastaaPoista
 9. Me puhutaan todennäköisesti erilaisista rokkareista ;). Mun rokkarit ei edusta Metallica-lookia! :)Eikä mun maailmassa käytetä poolopaitaa kansitakin ja purjehduskenkien kanssa! Never!

  Mutta pakko sanoa, että mä antaisin kuun taivaalta jos löytäisin kiltin miehen. Ei tietenkään mitään nössöä, mutta sellaisen mun määritelmien mukaan kiltin, niin että kaikki draama loppuis.
  Nimimerkillä "Sydän meni taas ihan palasiksi eilen"

  VastaaPoista
 10. Se mua ärsyttää kun ihmisillä ei ole käytöstapoja enään. Kiitos, anteeksi ja ole hyvä tuntuu kadonneen ihmisten sanavarastosta. Kaikkialle pitää aina tunkea ensin ja rohmuta kaikki tavarat itselleen. Hyväntekeväisyyttä pidetään huijaritoimintana. Roskataan, tuhotaan ja häiriköidään. Itsekkyys tosin vähenee nyt taantuman aikana, joten toivottavasti kiltteys lisääntyy myös. Nössö on muuten hyvin kuvaava sana, anonyymin nousevamerkki voi olla vaaka ja eikä se ole vanhuuden merkki jos on huolistunut maailmasta kypsyyden merkki ehkä. Prinsessa-77

  VastaaPoista
 11. Toi oli kiva testi muuten, mä olen Tutkiva asiantuntija eli vitonen. Hyvin piti paikkaansa. Prinsessa-77

  VastaaPoista