torstai 18. kesäkuuta 2009

Arvuuttelu, mielikuvat ja tasapainoilu

En varmasti ole ainoa päinvastoin mutta jokatapauksessa minusta on hauskaa kuinka mielikuvat muodostuvat pitkällekkin ihan minimaalisilla tiedoilla.
Millainen on ruudun toisella puolella oleva ihminen, minkä väriset hiukset hänellä on, miten hän todennäköisesti pukeutuu, onko hän kissa vai koira ihminen, ketä hän mahdollisesti äänestää... Sitten jos joskus tapaa irl ja osuisi edes kerran oikeaan niin voi sitä itsetyytyväistä riemua. Suunnilleen nimittää itsensä uudeksi Aino Kassiseksi (selvännäkijä joskus tuhansia vuosia sitten josta on minulle kerrottu)

Samoin tietysti tapahtuu toisinpäin ja tavallaan olisi hauskaa tietää esim minkänäköisen miehen kuva minusta saa tekstieni perusteella?

Blogin kirjoittaminen on ainakin minulle monella tapaa tavallaan tasapainoilua, vaikka päätinkin joskus että en esim sensuroi itseäni niin silti, kait se on juuri sitä mielikuvien ohjailua mahdollisimman totuudenmukaiseen suuntaan. Vähän sama asia kuin se että joitakin mielipiteitä ei halua kertoa ennen kun tuntee toisen ihmisen tarpeeksi hyvin koska ei halua ottaa riskiä että muodostuva mielikuva olisi täysin väärä. Samasta syystä vaikka äkäisenä kuin ampiainen mieleen tulevat jutut on parempi pitää omana tietonaan tai ainakin valittujen ja luotettujen korvien tietona:)

Vaikka sinäänsä uskonkin kaikkinaiseen avoimuuteen ja suoruuteen jnejne niin silti.
Rajojen ja jäykkyyden rikkominen on sitävastoin minusta kivaa kunhan nyt hieman miettii missä ja milloin ja tarkkailee reaktioita eikä heti anna tulla täyslaidallista huonoja vitsejä tärkeässä duunikokouksessa jossa ei tunne kaikkia.

Ai nytkö on juhannus ja mitä minä vielä täällä hourin....

Meinasin laittaa dingon juhannustanssit mutta olisi ollut hieman liian synkkää niin sensijaan live samalta yhtyeeltä. Kertokaa joku miten on mahdollista että minä olin 80-luvulla lapsi (70-luvun loppupuolella syntynyt) ja silti minulle tulee ihan mielettömän haikea olo ja kaipaus ko aikaa kohtaan kun katson vaikka tämän videon

23 kommenttia:

  1. Kiva biisi mutta pitäis mennä nukkumaan, Että jaksaa huomenna valvoa. Pakko kertoa lapsuustraumoja..Mä olin pikkutyttönä hillittömän kova Dingo fani niinkun kaikki muut meidän luokan tytöistä. Kaikki muut pääsi Dingon keikalle mutta mä en kun vanhemmat ei viennyt. Setä lupasi viedä mut keikalla eräänä syksynä. Mä olin innoissani, mutta n. kuukautta aiemmin telkkarissa ilmotettiin Dingon hajoamisesta. Sen jälkeen mä en olekkaan koskaan fanittanut mitään. Prinsessa-77(v)

    VastaaPoista
  2. Väsyttää karmean paljon, joten kirjoitan näköjään mitä sattuu. Liikaa töitä taas tehnyt. Onneksi nyt alkaa neljän päivän vapaat joten ehkä sillä välin opin taas kirjoittamaan. Ei siis kannata analysoida noita virheita:) Suunnilleen sama kuin edellinen

    VastaaPoista
  3. Minäpä kerron millainen sinä olet ;)
    Jos tulisit kadulla vastaan, tunnistaisin sinut siitä että sinulla on farkut ja T-paita (aika monella on). Sinulla on lyhyeksi leikattu,vaaleanruskea tukka, ei ponihäntää. Luonteeltasi olet ystävällinen ja hauska. Et pidä että sinua ohjaillaan ja määrätään, vaan haluat tehdä ratkaisut itsenäisesti. Sinulla on hyvä itsetunto. Et jatkuvasti mieti ja tuskaile mitä muut ajattelevat sinusta ja ratkaisuistasi. Olet hyvä kuuntelija ja keskustelija(ellet ole kiireinen tai ärtynyt). Kaverit viihtyvät loistavasti seurassasi, ja niin myös tuleva rakkaasi. Löydät romantiikkaa ihan arjen pienistä asioista ja hetksitä, ja se tekee naisesi onnelliseksi. Tarvitset myös niitä hetkiä, jolloin vetäydyt yksin omaan kammioon tullaksesi taas takaisin iloisena ja energisenä. Osuikohan yhtään oikeaan. Tällaisen mielikuvan olen saanut. =)

    En ole keksinyt itselleni nimeä kun niin harvoin täällä kommentoin, mutta luen kyllä kaikki jutut. Jotta voit muodostaa jonkinlaisen kuvan tästä "varjokassisesta", niin kerrottakoon että olen se joka toipuu luokkakokouksesta, selvensi varhaisteineille mitä oikeasti tarkoittaa "sinkku", ja joka on samaa mieltä kaikkien eri mielipiteiden kanssa.

    Ai niin, vastasinhan minä kerran yhteen kirjeesesi jääkiekon MM-kisojen aikaan;)

    Taidan ristiä itseni Ainoksi ainokassisen mukaan

    Aino

    VastaaPoista
  4. No niin. Nimimerkki varmaankin meni jopa oikein kun nukkui yön:) Nyt täytyy karata maalle. Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
  5. Prinsessa-77 - Voi kuinka murheellinen tarina, pieni tyttö jonka ainoa toive ja silti joutui pettymään :(. Jos minusta tulee jossain vaiheessa huomattavan varakas ja Dingon pojat on vielä elossa ja suostuvat soittamaan niin lupaan hommata ne sinulle yksityiskeikalle (vastaväitteitä ei sitten huomioida :)

    Toiv juhannuksesi on mennyt kivasti ?


    --------------------------


    Aino - hei ja kiva että valitsit nimimerkin ja kiitos analyysistä. Hmm, en tiedä kuuluuko minun kommentoida siihen mutta kommentoin kuitenkin :) Ulkonäkö meni puoliksi oikein :) luonteeseen taas ole hieman jäävi kommentoimaan mutta olipas positiivinen kuvaus, kiitos :)


    Luulen että sinulla saattaa olla puolipitkät tai lyhyet, vaaleanruskeat tai keskiruskeat hiukset ja ehkä silmälasit tai piilarit.
    Et värjää hiuksiasi.
    Et pukeutudu mustaan että muihin kovin voimakkaan värisiin vaatteisiin. Olet ehkä ennemmin koira kuin kissa ihminen. Harrastat lukemista (et pelkästään) ja et voi sietää epäjärjestystä vaan kotisi on oltava tiptop kunnossa :)
    Olet myös huomattavan itsenäinen ihminen.

    Rehellisyyden nimissä en nyt noin pitkälle olisi muodostanut mielikuvaa mutta nyt kun aloin ajattelemaan niin :)
    Olet kyllä kommenttiesi perusteella vaikea analysoitava koska esim tuo kaikkien kanssa samaa mieltä ja horoskooppismerkkisi (joihin en edelleenkään usko:) osoittavat kovin eri suuntiin.

    VastaaPoista
  6. Blogien pohjalta luodut mielikuvat ovat mielenkiintoisia. Joidenkin kohdalla mielikuvasta on muotoutunut niin hurja ettei siihen enää voi oikein itsekään uskoa! Todella villejä mielikuvia olen joistakin seuraamieni blogien ihmisistä tehnyt tekstien pohjalta.

    Sinun kohdallasi mielikuvani ovat aika maltilliset, jotain järkevää ja yleensä aikuista... Ulkonäkö onkin sitten vaikeampi juttu. Hmm...mietitäänpä. Oletan sinun olevan yli 180 cm pitkä, normaalivartaloinen...et ainakaan mikään aivan onnettoman hoikka/laiha. Hiukset saattaisivat olla tummat tai keskiruskeat, ehdottomasti lyhyet. Silmälasitkin sinulla voisi olla, vaikka ei välttämättä aina käytössä... Pukeudut siististi, ainakin työpäivinä ja silloin kun haluat kiskoa jalkaan "ne" farkut! :) En usko sinulla olevan lävistyksiä tai tatuointeja...ainakaan isoja tai useita!

    Siinäpä sitä mielikuvaa kerrakseen! Todennäköisesti se menee aivan metsään! :)

    Mietin muuten joskus itse laittavani etusivulle takaapäin otetun kuvan itsestäni...jätin sen sitten sikseen kun mietin sitä vaihtoehtoa että joku tunnistaa minut kuvasta vaikkapa asun tai kampauksen perusteella...

    Toivottavasti Juhannus oli suotuisa prinsessa-asian suhteen!? Näin nimittäin unen, jonka mukaan se oli suotuisa....:)

    VastaaPoista
  7. Aivan pakko kommentoida tähän, nimittäin ikävä kertoa,mutta analyysisi meni kutakuinkin metsään =) Hiukset on vaaleat ja pitkähköt, en omista silmälaseja enkä piilareita. Kaapista löytyy useita värejä, myös mustaa. En ole vieläkään saanut luetuksi joululahjakirjaani. Pidän kyllä koirista, mutta en aio hankkia omaa. Ja vielä; jos joku kaveri soittaa ja kertoo kohta tulevansa kylään, alan paniikinomaisesti siivota, ettei kenellekään paljastuisi kuinka huolimaton oikeasti olen.

    Hiustenvärjäyksessä osuit puoliksi oikeaan; uskallan ottaa vain raitoja :D

    Aino

    VastaaPoista
  8. Prima Vera - Osa osui, osa hutiin..esim silmälaseja ei ole vaikka kenties tarvetta olisi :) Se joka pisti silmään oli tuo että minulla on ehdottomasti lyhyet hiukset? Miksi ehdottomasti (en siis sano juuta enkä jaata että onko mutta mikä minun teksteissä viittaa siihen että ehdottomasti?

    Luulen että minun ei kannata jatkaa arvuuttelua, tuntui menevän tuo ensimmäinekin yritys niin metsään :)
    Juhasnnus ei valitettavasti tuonyt edistystä mutta eipä ollut tällä kertaa tarkoituskaan.

    ------------------------------------

    Aino - ei siis ihan osunut mutta lähellä kuitenkin :)

    VastaaPoista
  9. No niin nyt on juhannus ohi ja tulin takasin linnaani:) Tosi kivaa oli, vaikka suunnitelmat meni hieman pieleen, osittain sään takia (maalla parin päivän jatkuva sataminen hieman karsii tekemisiä)ja osittain siksi koska kaikki ei pääseet paikalle. Keikka oli kaunis ajatus, mutta vaikka mä olenkin toipunut pettymyksestä ja Dingo on tehnyt ziljoona paluuta niin ei se siltikään ois sama asia. Vanhat levyt on kyllä vieläkin loistavia ja niitä tulee kuunneltua. Millainen mielikuva sulla on muuten musta vai uskallanko edes kysyä?:)

    VastaaPoista
  10. Prinsessa-77 - No hei, kiva että viihdyit. Luulen että minun ei tosiaan kannata enää arvuutella kun tuntuu menevän niin pieleen :) Uskallat kysyä mutta jos nyt sanon että minä olen vakaasti sitä mieltä että sinulla on ainakin tummat hiukset niin olet taatusti sellainen pellavapää että vaaleampaa saa hakea.

    Jos väitän että olet normaalisti aika iloinen ihminen niin siinä tapauksessa olet taatusti gootti. Horoskooppiasi uskallan sen verran arvata (minä puhun muuten harvinaisen paljon horoskoopeista mieheksi joka ei usko niihin piiruakaan) että et ole vesimies etkä neitsyt etkä vaaka. Ensimmäisten kommenttiesi perusteella olisin pitänyt skorppionia mahdollisena mutta en oikein usko siihenkään. Jousimies, leijona, härkä kenties. Jos et ole skorppioni niin sitten et kyllä muutakaan syksyn merkkiä vaan ehdottomasti keväällä syntynyt.

    Sinä saatat olla enemmän kissa kuin koira ihminen (jos siis pitäisi valita)ja sinulla on ainakin yhdet tummansiniset kireähköt farkut :)

    Sinun luonnetta en uskalla edes alkaa arvaamaan mutta epäilen että et ole kovin arka tai ujo ainakaan :)

    VastaaPoista
  11. Tummat pitkät hiukset, skorpioni olen, kissa vai koira en tiiä itsekkään, ja kireitä farkkuja löytyy hhmm noin paritkymmenet. Enkä ole arka tai ujo ja luonnekkin löytyy:)

    VastaaPoista
  12. Iloinen gootti oli muuten myös aika hyvin kuvaava

    VastaaPoista
  13. Ehdottomasti lyhyet hiukset -intuition perusteella, ei siis minkään kirjoittamasi. Tämä on lyhyt hiuksisen miehen blogi selvästi (positiivinen piirre, toim. huom.). Jos hiuksesi yltävät yli kauluksen fyysisesti niin olen edelleen sitä mieltä siinäkin tapauksessa. Lyhyet hiukset miehellä on olotila, ei olomuoto. Tämä kommentti vaatikin sitten runsaasti rivienvälistä lukemista!:)

    Mukavaa maanantaita, menen nukkumaan...

    VastaaPoista
  14. Prinsessa-77- Jee, osuin sentään jossain oikeaan :) Minulla on itseasiassa voimakas mielikuva siitä miltä näytät ja luonteestakin arvailen jo jotain ja tuo että olet skorppari kertoo kyllä paljon :)
    Vaikka en noihin edelleenkään uskokkaan niin en ole esim koskaan tavannut skorppionia joka olisi epävarma itsestään.

    --------------------------

    PrimaVera - Voisin vieläkin vähän vängätä tuohon mutta luulen että sinulla on niin voimakas mielikuva tuossa taustalla että se lienee turhaa :) Toiv oli kivat unet.

    VastaaPoista
  15. Kiitos luulisin. Mikä sun oma horoskooppimerkki muuten on?

    VastaaPoista
  16. Syksyn lapsia minäkin, siksi sinut "tunnistinkin" :)

    VastaaPoista
  17. Se selittääkin paljon:) Millaisia sun mielestä skorpparinaiset on? Äläkä koita kierrellä vastaamasta sillä "en tiedä horoskoopeista mitään" tekosyyllä;) Mä koitan olla muodostamatta liian vahvoja mielikuvia sun ulkonäöstä. Luonne alkaa olla selvillä.

    VastaaPoista
  18. Hmm parhaimmilaan kaikkea mitä on koskaan voinut toivoa ja pahimmilaan sitten sen vastakohta :)

    VastaaPoista
  19. Just tollanen mä kyllä olen. Tosin onneksi enemmän ensimmäistä. Sillon kun mua kohtelee hyvin mä olen kyllä ihana:)

    VastaaPoista
  20. :) niin, jos sallit niin jatkan vielä tuohon edelliseen (seuraava ei ole mitenkään sinulle suunnattu vaan skorppareihin yleensä)

    Elikkä se mikä on minusta suurin epävarmuustekijä/ratkaiseva asia siinä kumpaan kategoriaan skorppari menee on empatiakyky, omatunto ja ehdoton(vastakohta ehtoolliselle) välittäminen.

    Jos väitän että tunnen noin 10 skorpparia niin 4llä niistä on hyvä empatiakyky ja omatunto. 2 kohdalla se on hieman vajavainen mutta normaalin rajoissa, 2 kohdalla pahasti vajavainen ja 2 kohdalla niin olematon että menee jo vakavan luonnehäiriön puolelle.

    Kaikilla on suurehko ego mutta se ei ole sama asia, ihminen voi olla miten itsevarma tahansa mutta silti kyetä toisen aitoon huomioimiseen ja välittämiseen.

    VastaaPoista
  21. Luultavasti totta. Nyt sä tunnet sitten yhen skoppparin joka on liiankin empaattinen:) Mun ongelma on se että mä välitän liikaa muista ihmisistä ja laitoin niiden toiveet ja odotukset omieni edelle. Eli siis mukauduin aina sen mukaan mitä perhe, kaverit tai esim koulussa ihmiset multa odotti. Se ei taas johtunut horoskoopista vaan siitä että vanhempieni lievästi ilmaistuna helvetillisistä väleistä. Siis totuin tasapainoilemaan kaikkien välillä. Se sitoutumiskammonikin johtuu kyllä muuten samasta asiasta. Se että mä en käy treffeillä johtuu osittain samasta asiasta eli siitä että ajattelen vaistomaisesti aina että tuo ihminen pitää musta paljon minunkin pitäisi pitää hänestä jne. Vasta aikuisena mä opin pitämään puoleni ja pohtimaan mitä itse haluan eikä mitä mun pitäisi haluta. Omatuntokin löytyy ja luen iltarukouksen joka ilta:)

    VastaaPoista
  22. ps sähän olit mies joka ei usko horoskooppeihin piiruakaan:) kauniita unia ja kuumaa viikonloppua joka tapauksessa.

    VastaaPoista
  23. :) Toiv sinullakin oli kiva vkl.

    VastaaPoista