keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Olettamukset ja ihmisten laittaminen muottiin

Myönnän olet itse sortunut ja sorrun usein tuohon mutta silti en jaksa olla yllättymättä ja hivenen näreissäni kun minut laitetaan johonkin muottiin. Kyseinen juttu tuli oikeastaan mieleen tuosta aiemman kirjoitukseni alla olevasta Aaamun kommentista.

Havainnollistan asiaa muutamalla esimerkillä

Olipa kerran poikamies joka oli 2 miespuolisen ja yhden naispuolisen (toisen kavereista vaimo) kaverinsa kanssa pubissa, jostain syystä puhe käsitteli illan mittaan kovin henkeviä aiheita kuten pimppiä, pornoa (mukaanlukien japanilainen ja saksalainen aikuisviihde), urheilua yms vastaavia kovin korkealentoisia ja maskuliinisia aiheita. Illan sitten lähetessä loppuaan kääntyi keskustelu suhteisiin, tunteisiin, kaipaukseen yms ja poikamies sitten avoimesti kertoi mm tuntemuksistaan, itkemisestä, rakkauden kaipauksesta, perheunelmistaan, maailmanparantamis haaveistaan jne jne ja naispuolinen kaveri oli omien sanojensa mukaan pudota tuoliltaan koska ensimmäisten tuntien tuoma kuva muuttuikin miltei päinvastaiseksi.

Pointti tässä jutussa lienee oli se että itse en ymmärrä miksi joku luonteenpiirre tai tapa vaikka ilmaista itseään sulkisi toisen pois. Jos nyt esimerkiksi ajatellaan mun haaveiden Prinsessaani niin toivon että henkilöllä olisi esim voimakas empatiakyky mutta kyllä mä toivon että henkilössä olisi myös särmää. Eihän aikuiset ihmiset oikeasti ole niin yksinkertaisia että joko tai vaan voi sitä olla montaa asiaa 100%täysillä, uskottavasti ja sydämmellä eikä ne vie toisiaan pois.

Siteeraa Uppo Nallea, huudattaa biisn niin vihaista metalli musiikkia että naapurit pakenee ja lähtee trendikkäille drinkkikutsuille puku päällä ja kravatti kaulassa.

5 kommenttia:

 1. Totta puhut - hyvin usein vaan jostain syystä verbaalisesti lahjakkaasti itseään ilmaisevat ihmiset ovat toista maata kuin ns. "pahikset"=) Ja ainakin omassa elämässä olen valitettavan usein saanut huomata, että ne, jotka eivät kykene sanallisesti ilmaisemaan itseänsä, tai keskustelemaan asioista, joilta ei helliä sanoja juurikaan kuule- eivät myöskään ilmaise itseään edes kirjasesti sen paremminXD

  Esimerkkinä exä, joka oli "jäyhä suomalainen mies". Olimme juuri alkaneet tapailla, kyselin (pitkällä, päivän tapahtumia sisältävällä) viestillä että mitä puuhaat, tulisinko teille? Niin vastauksena tuli "EI SEV'VÄLIÄ".

  Myöhemmin keskusteltiin asiasta, selvisi miten mies oli ollut tosi hyvillään, että olin kertonut kuulumisia ja halusi että tulen. Perus-suomijamppana vaan ulosanti oli tämäXD
  Ja oli miettinyt, ettei itse viestillä kerro päivän kuulumisia, vaan sitten kun tulen hänen luokseen...JA, oli hemmetin lähellä ETTEN mennytXD

  En tiedä, koskeeko nää kommunikaatiovaikeudet yleisesti miesten ja naisten välisiä suhteita, vai onko tää täysin sattumanvaraista. Mutta yleisesti, hieman sulkeutuneet ja jurot miehet eivät myöskään ilmaise itseään kirjoittamisen keinoin=D (poikkeus vahvistaa säännön?)
  T.Aaamu

  VastaaPoista
 2. Tämä blogi on karkeasti sanottuna deitti-ilmoitus.
  Deitti-ilmoituksissa yleensä kerrotaan millainen itse on, mistä tykkää, harrastukset, millaista ihmistä hakee, ...

  Eikös se ole niin?

  Ajattelin vaan, että eikös olis hyvä kartoittaa sellaiset asiat?

  VastaaPoista
 3. Ai mielenkiintoinen ajatus nähdä tämä deitti ilmona, itse olen mieltänyt tän ennemminkin tiettyihin asioihin & tunteisiin painottuvana julkisena päiväkirjana mutta ymmärrän mitä ajat takaa. Noihin mainitsemiisi asioihin niin eikö ne muka pikkuhiljaa välillä hiukan rivienvälistä (useimmiten ihan suoraan riviltä) lukemala selviä? (iän yms parisuhdehistorian mainitsin ekassa postissa mutta siis nuo millainen, mitä, kuka jne)

  VastaaPoista
 4. Niin en mä toivottavasti ole sulkeutunut, jurottava saatikka paha vaan ehkä ajoin takaa enemmän sitä että ihmisissä on lukuisia puolia ja yhden puolen näkeminen kertoo vain pienen osan kokonaisuudesta.

  VastaaPoista
 5. Muotit tuleekin siitä, että harva uskaltaa niitä rohkeasti rikkoa. On helpompi ikään kuin jäädä siihen annettuun muottiin.

  Vielä hauskempaa tosin on joskus rikkoa niitä muotteja ja yllättää teoillaan ja sanoillaan. Hienoa, että olet uskaltanut miehenä ilmaista tuossa kyseisessä tapauksesse niitä pehmeämpiä tunteita. Uskoisin, että useimmilla miehillä on tuonkaltaisia tuntemuksia, he eivät vain uskalla tuoda niitä julki.

  Kivaa... uusi lupaavalta vaikuttava miehen kirjoittama blogi... näitä lisää :)

  VastaaPoista