perjantai 27. helmikuuta 2009

Kehitys

Olettaen että joku lukee tätä blogia: Kertokaa joku mulle syy siihen että miksi jotkut ihmiset haluavat mennä taakseppäin on kyse sitten parisuhteista, työstä tai oikeastaan mistä tahansa. Minulla kun on jotenkin sellainen idea että esim tulevan parisuhteen on aina oltava "parempi" kuin aiemman tai siis että sopivampi kumppani, vanhoja virheitä ei toisteta jnejne jotenkin että elämä menisi kaikilta osin eteenpäin.

Miksi ja miten ihmeessä ihmiset voivat toimia niin. Samalla idealla minä voisin nyt ryhtyä suhteeseen ensimmäisen tapaamani ihmisen kanssa oli hän sitten vaikka itseäni 30-vuotta vanhempi väkivaltainen alkoholisti. Mitä ihmettä ihmisten päässä oikein liikkuu vai tyhjää huminaa.

Toki suhteet ovat aina erilaisia eri ihmisten kanssa eikä niitä voi eikä pidäkkään itse verrata mutta sivustakatsojana on vain haavi ammollaan ihmetyksestä.

Itseasiassa on tietysti olemassa sekin mahdollisuus että makuja on vain niin monia että siinä missä minä en ymmärrä valintoja niin ehkäpä toiselle se ulkopuolisen silmin kummallinen valinta onkin jotenkin "oikea".

Miksiköhän minä edes pohdin tällaista.. :)

5 kommenttia:

 1. Jostain syystä minä luen tätä :).
  Ajattelin vaan kommentoida, vaikkakaan en kyllä osaa sanoa syytä miksi ihmiset haluavat mennä taaksepäin. Ehkä jo koettu on helpompaa kuin uusi, siihen on helppo palata, tai sitten ihmiset tykkäävät vain rypeä vanhassa sillä eteenpäin menohan ei aina ole helppoa.
  Ja se on oikeasti onni tässä maailmassa että makuja on erejä, silloin jokaisella löytyy jotakin...ehkä.
  Ja pohtiminen on muuten mukavaa :)

  VastaaPoista
 2. Hei, kivaa, kiitos kommentista. Pysähtyneisyyden tai vanhaan paluun vielä ymmärtäisinkin siis sikäli että miksi muutos jos kaikki on hyvin mutta askel taakseppäin vaikuttaa kummalta varsinkin parisuhdemielessä.

  VastaaPoista
 3. Varmaan jonkinlainen psykologinen juttu...tietynlainen vastakkaisen sukupuolen tyyppi vetoaa jostain syystä. Joku piirre, ele...eikä koskaan ei täysin voi tietää, mitä piirteitä toisesta löytyy. Itse olen seurustellut pidemmissä suhteissa neljän eri henkilön kanssa. heistä kolme on käynyt fyysisesti käsiksi (ei nyrkkiä sentäs, mutta riepottelua, repimistä, seinään paiskaamista..).
  Voin sanoa, että en TODELLAKAAN olisi kuvitellut niin käyvän, eikä kukaan läheiseni olisi KOSKAAN uskonut näistä miehistä, että he kykenisivät olemaan sellaisia! Oma äitinikin epäili, että paisuttelen noita tapauksia, koska ei tuntemansa perusteella voinut uskoa näistä miehistä tuollaisia!

  Olen alkanut miettimään, että mikä se piirre on, joka näitä miehiä yhdistäisi...En kykene keksimään sitä. Myönnän osaavani sanan säilän käytön, mutta normaali mies lähtee vaikka ennemmin kävelemään, kuin käy kiinni.
  T.Aaamu

  VastaaPoista
 4. Hmm vaikea sanoa kun en sinua tai ko ihmisiä tarkemmin tunne mutta saattaisiko jotain tekemistä asian kanssa olla sillä että aiemmin mainitsit ihastuvasi ns juroihin miehiin jotka eivät ole verbaalisesti lahjakkaita?

  Ja älä nyt käsitä väärin mutta jos sinä olet ja on esim riitatilanne niin koko asetelmahan on toiselle harvinaisen epäreilu ja toinen voi kokea itsensä nurkkaan ajetuksi kun ei osaa sanallisesti puolustautua.

  En siis todellakaan tarkoita että se tekisi käsiksi käymisestä mitenkään hyväksyttävää tai oikeutettua mutta voisi ehkä tarjota jonkinlaista selitystä.

  VastaaPoista
 5. Paljon mahdollista, olen joskus miettinytkin asiaa...Tuntuu vaan niin uskomattomalta,että jos verbaalisessa riidassa jää alakynteen, että siinä pettymyksessään/ärsytyksessään kävisi kiinni...! Pakkohan siellä pään sisällä on jonkinlaista vikaa olla.....Kyllä aikuisen ihmisen pitää pystyä nielemään pettymykset..Tai ei ainakaan kehenkään siksi kiinni käy.
  T.Aaamu

  VastaaPoista