sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Olivers essential collection vol2, lounge, funk & electro

Vastapainona listan ykkösosalle, toinen versio keskittyen
rockin sijaan loungeen, funkkiin, grooveen ja electroon.

Stereo Mcs
Löysin heidät ehkä hmm noin 7v sitten, uskoakseni myös jonkun musiikkikanavan avulla ja sitten löydettyäni loistavan vinyylikaupan joka myi paljon tämän tyyppistä musiikkia.
Varhaisin muisto on kuinka silloisen murun kanssa
olimme eräässä keskieuroopan kaupungissa ja kysyimme hotellilta jotain menovinkkejä iltaa varten. Kun portieeri kysyi että minkä tyyppisestä paikasta olisimme kiinnostuneita, sanoin tyyliksi virne naamalla että deep, down and dirty :) (Joka on siis eräs tämän yhtyeen kappaleiden nimistä) ja niimpä päädyimme siten katsomaan Siperialaista Ska bändiä johonkin suht ug paikkaan.


Sade
Voiko mitään lounge listaa tehdä ilman tätä, ei minusta.
En oikeastaan muista missä tätä ei olisi aikoinaan kuunnellut.


Moby
Ensimmäinen muisto on niinkin epämusiikillinen kuin aikoinaan hyvät pahat ja rumat talkshown jälkeen tulleen verkossa ohjelman alkutunnari jossa soi Mobyn first cool hive. Mobyn ainoa vika on oikeastaan sama kuin Placebon rock puolen musassa, parhaat kappaleet ovat usein niin hemmetin surullisia, kauniita mutta niin surullisia ja sen takia joitakin levyjä ei voi kuunnella kovin usein. Kuitenkin yksi eniten arvostamistani artisteista koskaan(genrestä riippumatta) ja suuri esikuva jos itse joskus koittaa vääntää musiikkia koneella.
Tämä kappale sai minut tilaamaan kaikki Mobyt vinyylinä, ai miksi, no jos jos vielä päätyy soittamaan levyjä julkisesti jonnekkin niin tämän kappaleen on pakko olla soittolistassa


Eternal erection
Yksi olennainen jonka takia yleensä aloin kuuntelemaan koko genreä, eräs kaveri hehkutti heidän keikkojaan
joissa kaikki tanssii, on pukeutuneet vähintään mielenkiintoisesti ja joissa on vain todella hyvä tunnelma. Oliver veti peruukin päähänsä, 70-luvun kravatin kaulaan
ja lähti mukaan. Yhdessä vuosittain järjestettävien funk festareiden lisäksi parhaita takapuolen keikutus tapahtumia koskaan.


Cool sheiks
Kun näin Cool Sheiksin livenä ensimmäistä kertaa jälleen joskus
vuonna miekka ja kivi en ollut sitä ennen tiennyt lainkaan että Suomessa tehdään näin hyvää tämän genren musiikkia. Olin hyvin vaikuttunut ja yhdessä Eternal erectionin kanssa suuri syy että innostuin koko Groveesta.


Groove Armadan esittely olisi vähän kun esittelisi St Germainin, jos koskaan lounge, house, electro innostaa niin yksi merkittävimmistä viimeisen 15vuoden aikana. Ensimmäinen muisto erään helsingin uudenmaankadulla sijainneen baarin deejiin esittelemänä. Tätä postausta kirjoittaessa olen kuunnellut tätä kappaletta repeatilla.


Stevie Wonder
I just called to say I love you, niin, hauska kappale sekin mutta jos vähän vakavammin niin Stevie Wonder on minusta yksi alkuperäisistä yhdessä tietysti James Brownin ja George Clintonin kanssa.


Manu Chao
Kesä ei tule ilman kärpäsiä eikä ilman Manu Chaon live levyä. Jokainen kerta poikien kesäretkellä mökkeilemään tämä soi autossa ja jokainen kerta saan "näytänkö minä siltä että minulla on rastat ja värikäs hattu" kysymyksiä ystäviltäni kun laitan tämän raikaamaan.


Superfunk (levy)
Yksi tämän genren suurimmista ongelmista on minusta se kuinka samaa nimitystä käytetään täysin eri tyyppisestä musiikista.
Esim minulla on kokoelma levy jonka nimi on superfunk jossa on tämä alla oleva Pace setterssin kappale mutta jos koitan etsiä sillä nimellä tuubista niin vastaan tulee sellaista esson baari jumputus huttua ettei sitä kuuntele naapurin mustikaan.
Jokatapauksessa kokoelmalevyt ovat olleet korvaamaton lähde josta olen löytänyt niin hyviä kappaleita.


Pulp fusion (levyt)
Ehkä paras kokoelmalevyjen sarja mitä tulee grooveen ja funkkiin. Kesä, aurinko, tyttö bikineissä, kesäjuoma, järvi ja tämä soimassa taustalla = elämä on hyvää

2 kommenttia:

  1. Hei - tämä oli ehkä parhaita postauksiasi ikinä. (No ehkä vähän liioittelen), mutta taas sain sulta vinkkejä mun musiikkilistaan joista olen erittäin kiitollinen. Toi Cool Sheiks.. siis missähän kolossa minä olen asunut, kun en ole noihinkaan tähän mennessä tutustunut. Tai Stereo Mcs.

    Niin - ja hauskinta on muistot, jotka luuli jo unohtaneensa, kuten ensimmäisen poikaystävän Moby intoilu, jota en ymmärtänyt alkuunsa tai ranskalaisen vaihto-oppilaan hmm... ranskalaiset suudelmat ja manu c. opiskelijaboksissa.

    Minä tulin niin hyvälle tuulelle tästä musapläjäyksestä. Kiitos kaunis!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Noomi :) Cool sheiks on joo noita suomigrooven klassikoita ja eivät ole tainneet keikkailla enää aikoihin. On niin paljon hyvää vastaavaa musiikkia mutta pitäisi vain seurata aktiivisesti ja muistaa raahata oma takamuksensa keikoille useammin.

    VastaaPoista