sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Hyvä on

Puhuin aiemmin tuosta että ehkä tässä nyt on jotain menossa tyttöjen kanssa ja ja kuten kaikki varmaan arvasivatkin kyse oli/on tuosta samasta henkilöstä kuin aiemminkin. Mehän olemme viettäneet viimeviikkoina huomattavan paljon aikaa yhdessä ja ja muutama päivä sitten otin asian puheeksi. Koitin aloittaa keskustelua tämän jutun mahdollisuudesta, eteenpäin menosta, jatkosta jnejne niin kauttarantain ja ystävällisesti kuin mahdollista mutta vastassa oli taas yllätys yllätys täydellinen hiljaisuus.

Kaikki menee aina niin hyvin, tuntuu että edistystä ja lähestymistä tapahtuu jnejne mutta sitten kun salama kirkkaalta taivaalta toinen vetäytyy kuoreensa.

Annan käytännön esimerkin, menemme yhdessä nukkumaan, ihminen hakeutuu minun kainalooni ja nukahdamme. Jossain vaiheessa yötä herään ja huomaan hänen siirtyneen täysin sängyn toiseen reunaan. Hakeudun hänen lähelleen ja otan hänestä kiinni, hän laittaa kädet rintaansa vasten kuin itseään suojellakseen ja vaikka selvästi havahtuu ei vastaa esim otsalle pussaukseen tai halaamiseen mitenkään vaan ikäänkuin käpertyy lisää. Jos kysyn että tulisitko kainaloon on vastaus kieltävä.
Olen kuin puulla päähän lyöty, mitä ihmettä tapahtui keskellä yötä, miksi, mitä jnejnejne
Jos kysyn asiaa ääneen en saa mitään vstausta.

Annan toisen esimerkin, tapaamme muutaman päivän erossa olon jälkeen ja ihminen vetää minua halatessamme voimakkaasti itseään vasten ja on selvästi hyvin iloinen nähdessään minut, juttelemme niitä näitä kaksi minuttia, hän tuo kasvonsa erittäin lähelle omiani (noin 5cm eli selkeä suutele minua nyt etäisyys) mutta kun koitan, hän kääntää päänsä pois (olen jälleen kuin puulla päähän lyötynä). Kahden tunnin kuluttua menemme taas yhdessä nukkumaan ja ihminen hakeutuu taas täysin kiinni minuun ja kietoo itsensä ympärilleni.

Välillä hän viestittää minulle eleillä ja katsellaan kuin olisi rakastunut minuun mutta jos vastaan siihen niin seuraavassa hetkessä viesti onkin suurinpiirtein että minulla on yhtä vähän merkitystä kuin random vastaantulijalla.

Jokatapauksessa takaisin tuohon keskusteluun, päätimme sitten käytännön pakkona (kun ei muutakaan vaihtoehtoa minulle selittämästömästä syystä tuntunut olevan) olemaan taas vain ja ainoastaan kavereita. Suostuin toki siihen mutta, mehän voimme toki olla kavereita mutta niin kauan kun olemma sinkkuja molemmat on se minusta vain ja ainoastaan ns päätetty juttu joka ei perustu mihinkään. Väitän (ja väitän myöskin olevani oikeassa siinä) että meidän välillä on niiiiin paljon kemiaa, että tulemme niiiin hyvin juttuun jnejne että kaveruus, no joo.

Typerintä on että viimeviikkojen aikana kaksi muuta ihmistä on taas ilmaissut suht selkeästi kiinnostustaan minua kohtaan mutta eihän minulla ole muuta mahdollisuutta kuin näyttää heille punaista valoa, miksi, siksi että voin taas kiusata ja kiduttaa itseäni tässä jutussa josta ei tule mitään koska toinen ihminen ei sitä salli riippumatta siitä miten kaunista se voisi olla.

Ja kyllä, tiedän, tiedän sen varsin hyvin että minun olisi järkevintä olla tapaamatta tätä ihmistä mutta, en nyt halua tässävaihessa enää hehkuttaa häntä ainakaan julkisesti mutta sanotaan nyt että silloin ennen kuin se seinä sieltä tulee vastaan, minusta tuntuu vain niin kovin oikealta ja hyvältä ja ja ja....

Edit: luin kirjoituksen itse lävitse ja jos se ei ole selvää niin kyseessä ei myöskään mielestäni ole hänen puoletaan mikään oman viehätysvoimansa testaus ja nyt kun olemme vihdoin olleet ulkona myös esim ystävieni seurassa on hän hyvin lähellä minua jatkuvasti ja seuraa reaktioitani katseellaan kuin varmistaakseen että minulla on kaikki hyvin.

Illan veisuna fun lovin criminalssia vaihteeksi

8 kommenttia:

 1. Ei toi nyt niin pahalta kuulosta. Luultavasti hän ei vaan osaa nukkua kenenkään kainalossa.

  VastaaPoista
 2. En tiedä, olisiko tästä artikkelista sinulle hyötyä. Nähtävästi hän on sinusta kiinnostunut, mutta etsii vastavoimaa tai haastettä - ehkä testaakin. Arvaan, ettet ole mikään nössö (en siis sitä tarkoita), mutta nähtävästi naisten kanssa pitäisi toimia vähän nurinkurisesti, jotta homma ei lopahda kaveriasteelle. Itsehän olen sortunut kaikkiin mahdollisiin virheisiin, mutta helppohan se on toiselle heitellä :D Voisiko kuitenkin olla niin, että olet aavistuksen liian helppo?

  VastaaPoista
 3. Prinsessa-77, tuota noin siis nukkuminen tässä ei nyt ollut se issue vaan se miksi läheisyydestä vetäydytään yhtäkkisesti ja ennalta arvaamatta.

  ------

  Tulilinja, ymmärrän pointtisi mutta niin, vaikean esittäminen olisi minusta tässävaiheessa jo jokseenkin naurettavaa. Tai siis lähinnä niin että jos ei kuukausien tuntemisenkaan jälkeen voisi myöntää kiintymystä ja aitoa kiinnostusta niin mitä koko jutusta tulisi, loppuelämä epävarmuutta siitä että pitääköhän tuo toinen minusta....juu ei kiitos.

  Liian helppo aivan alun tutustumisvaiheessa voi kieltämättä olla turnoff itse kullekkin mutta ei tutustuminen mitään peliä ole eli nyt pitää jnejne....eikä pidä, aikuiset ihmiset.

  Ja niin, en muuten henk koht usko noihin naisten kanssa pitää juttuihin, minusta ei pidä, pitää olla ihan oma itsensä eikä nähdä toista sukupuolena vaan ihmisenä. Joskus menee hyvin joskus huonosti mutta en voi sietää jos minua kohdellaan sukupuoleni vankina (vrt olet mies joten olet sellainen) joten en tee sitä toisinpäinkään.

  VastaaPoista
 4. Päätin vähän katsella, mitä muut ihmiset vastaavat, ennen kuin tungen nokkani asiaan, mutta minusta tuo vaikuttaa samanlaiselta ahdistuskohtaukselta kuin mitä itse olen saanut: vieressä ei voi nukkua, ei voi puhua ja tivaaminen aiheuttaa tiukemman sulkeutumisen. Ei se ole mikään parisuhdeasia, vaan ahdistus (joka nyt voi johtua ihan mistä hyvänsä) aktivoituu seurassa useammin kuin yksin ja voi tuntua pahemmalta, kun joku on vieressä vaatimassa.

  Hiljaisuus voi johtua siitä, ettei ole mitään sanottavaa tai siitä, että mitään ei pysty elämässään erittelemään ja on lukossa. Siellähän voi olla taustalla hoitamaton tai salattu masennus tai ahdistuneisuushäiriö, huonoja kokemuksia tai jotakin sellaista, mitä ei kerta kaikkiaan voi heti kertoa.

  Ei tuo minusta mitenkään erityisen normaalilta kuulosta, yleensä jos ihmiset tykkäävät nukkua yksin tai eivät tahdo sitoutua, sanovat sen suoraan, eivätkä venkoile. Pitää olla aivan älyttömän lapsellinen ihminen, jos pelailee tahallaan ja leikkii kylmää/kuumaa vesihanaa. Koska en pidä ihmisiä automaattisesti lapsellisina, luulen että syy on jossakin ihan muussa ja nainen on sulkeutunut kuoreensa hyvästä syystä.

  VastaaPoista
 5. Tiiäkkö, jos pelottaa omat tunnejutut niin tuollaista se voi olla. Vaikka kuinka on ihastunut ja tykkää toisesta, mutta jos jossain syövereissä pelkomöröt huutaa, että ei tästä ikinä tule mitään, niin tuollaista se voi olla, itsensä suojelu.
  Kun on ihastunut silloin haluaa käpertyä toisen kainaloo, nukkua tämän kanssa ja näyttää kaikin merkein, että toisesta tykkää mutta kun se tykkääminen alkaa pelottamaan ja ahdistamaan, on vain niin helppoa työntää toinen pois läheltä, käpertyä itseensä, antaa toiselle kuva ettei vois vähempää kiinnostaa. Sitä ehkä yrittää vaan todistaa itselleen siinä, että ei tässä oo edes mitään tunteita toista kohtaan, ihan helppoa on vaan lähteä kävelemään jutusta pois eikä tunnu missään.

  Ja toi ollaan vaan kavereita-juttu... kun pelottaa näyttää omat tunteet, niin "ollaan vaan kavereita" onki sitten se ratkaisu, siinä ei tarvi tunteita käyttää samallalailla kun suhteessa, mutta voidaan olla yhdessä (paljonkin) ilman mitään syvempiä tunteiluja, se on sitä kätevää itsesuojelua.

  Joo-o, pohdin aivan liikaa tätä, mutta voishan se olla noinkin, tai voihan olla että se testaa sua, tai leikkii sun kanssa, empä tiedä mutta se takuulla selviää ajan kanssa.

  Muuten, oikein hyvää ja kaunista uutta jo alkanutta vuotta.

  -c

  VastaaPoista
 6. Itse olen reagoinut työn tavalla silloin, kun en ole itse ollut varma suhteesta ja varsinkaan siitä, olenko toisesta kiinnostunut vai en. Yleensä suhde ei ole edennyt edes noin pitkälle kuin sinun tapauksessasi, mutta kerran tapailin kolme kuukautta miestä, jonka seura jotenkin ahdisti jo toisella viikolla. Sanoin hänellekin monesti, että muista sitten, että me ei seurustella, vaan tapaillaan. Nukkuessa usein tuli vetäytyä pois toisen läheltä, koska alkoi ahdistaa. Teki mieli käskeä toista poistumaan, mutta eihän niin voi oikein keskellä yötä sanoa ja lähettää toista pakkaseen. Kun sitten tiemme lopullisesti erkanivat, niin se tapahtui aika rumasti. Tapasin toisen miehen baarissa ja huomasin, mitä tarkoittaa, kun oikeasti synkkaa ja on kemiaa, mitä minulla ei ahdistavan miehen kanssa ollut alkupäiviä pidemmälle. Jätin siis hänet törkeästi toisen miehen takia, jonka kanssa sitten seukkasin muutaman viikon. Ei sekään pidemmän päälle toiminut. En tiedä, olisiko siihen aikaan kukaan ollut mulle sopiva, kun liika läheisyys vain tuntui kahlitsevan ahdistavalta. Ehkä tapaamasi nainen on samassa jamassa kuin minä aikoinaan. Tarvitsin paljon omaa tilaa ja aikaa olla yksin. Olisi vain pitänyt tajuta myös olla yksin.

  VastaaPoista
 7. ietin eilen illalla unta odotellessa tätä sinun tapaustasi. Muutamia ihan mahdollisia teorioita tässä on tullutkin jo esiin.

  Itse mietin, että luottaako hän sinuun tarpeeksi. Joskus voi olla helpompi antaa itse läheisyyttä kuin ottaa vastaan. Tai tavallaan hän ei ehkä tiedä uskaltaako luottaa siihen mitä teistä tulisi. Riippuu siitäkin paljon millaisia hänen aikaisemmat suhteensa ovat olleet jne.

  Joskus se ihastuminenkin ahdistaa, vaikka ihanaa olisikin. Siis kun sitten sitä alkaa kysellä itseltä, onko tämä nyt tässä, onko tuo se oikea, haluanko olla hänen kanssaan jne. jne. Joskus sitä sitten epäilee itseään ja toistakin.

  Toisaalta nyt kun luin noita uudestaan, niin tulee myös kuva kuin... siis hän tekee jotain, johon sinä vastaat omalla tavallasi ja hän vetäytyy... odottiko hän toisenlaista reagtiota sinulta... eikö hän saanutkaan sitä mitä odotti, mutta miksei hän sitten voisi sanoa sitä. Ajatustenlukijahan meistä kukaan ei ole tai no en ole vielä yhteenkään törmännyt :)

  Kuinka paljon tiedät hänen elämäntilanteesta juuri nyt? Voihan se olla jotain muutakin, siis vaikka työstressiä... ajatukset muualla, eikä jaksa keskittyä. Entä entiset suhteet/nykyiset suhteet? Voisiko olla vaikka mahdollista, että jossakin on toinen mies, joka on hänen kanssaan samassa tilanteessa kuin sinä?

  Joka tapauksessa, kaikki se mitä me täällä puhumme on vain arvailuja ja niin kauan kun hän ei suostu edes puhumaan niin se on varmaan arvoitus. On varmaan vaan parasta, että toimit kuten olet tähänkin asti toiminut... olet oma itsesi, etkä turhaayritä painostaa puhumaan asiasta, jos se ei kerran onnistu. Uskoisin, että hän vielä kyllä puhuu kunhan saa siihen itselleen sopivan tilaisuuden.

  Rakkauden kanssa on joskus oltava kärsivällinen :)

  VastaaPoista
 8. Rakkaat ihmiset,
  Teoriassa ymmärrän ahdistuksen mutta mikä tuosta olisi sitten tie ulos? normaalisti kaikkeen tuollaiseen auttaa minusta aika ja toisen ymmärrys ja kärsivällisyys mutta mitä jos olenkin väärässä, mitä jos kyse onkin minusta. Sen vielä nielen jos menee muutama kuukausi elämästä odotellessa mutta oletetaan nyt että sama jatkuisi vaikkapa vuoden ja sitten tulisi ilmi että kyse olikin minusta...hajoan jo ajatuksestakin.

  Hyvä pointti tuo kaverijuttu ja käy järkeen sillä jokaista viilennystä on tähän asti ainakin seurannut lähentyminen. Minulla on monasti ollut olo että ihminen haluaa paljonkin olla minun seurassani ja ei pelkästään kaverina (olen itsekkin halunnut olla joidenkin ihmisten kanssa vain kaveri ja uskon sen käytöksen tunnistavani toisessakin ja siihen ei esim kuulu minkäänlainen fyysisen läheisyyden halu/haku)

  Tuon takia en myöskään oikein usko sellaiseen tunteiden suoranaiseen epävarmuuteen (siis että pidänkö tästä ihmisestä vain kaverina) koska kuten em, sen nyt vain huomaa ja sellaisen ihmisen esim kosketusarkuus ilmenee minusta ehkä hieman toisin.

  En myöskään jotenkin usko ulkopuoliseen syyhyn kuten kummankaan elämäntilanteeseen saatikka muihin samanaikaisiin ihmisiin jo ihan käytännösyistäkään(henkisistä ja egosyistä puhumattakan).

  No oli mikä oli, ainakin minulla on nyt yksi tosi suloinen ja viehättävä kaveri :)

  VastaaPoista