tiistai 11. lokakuuta 2011

Olivers essential collection vol 3, ärjy,räminä ja murina

Loungen, funkin, discon ja rockin jälkeen aika jatkaa sarjaa, tälläkertaa vuorossa raskaampi poppis.

Kaikesta kuuntelemastani musiikista ajallisesti ehkä max 5% on tähän kategoriaan menevää, vaatii niin tietyn mielentilan että kuulostaa hyvältä mutta silloin kun kuulostaa, miten hyvältä voikaan kuulostaa.

En tiedä, tavallaan olen myös huomannut että kyse on vähän vastavoimasta ja varsinkin mitä enemmän olen nykyisissä töissäni kauluspaita päällä puhumassa konversioista ja synergia eduista niin jotenkin sitä suurempi tarve on sitten joskus iltaisin laittaa paukutusta korviin.
Vastaava, vaikkakin täysin erilainen vastavoima voisi olla vaikka se murun kanssa pullan leipominen mutta ei mennä siihen nyt kun on vähän hiljaista sen neiti leipurin löytymisen kanssa.

Bullet for my valentine
Löysin heidät ihan vasta ehkä 2vuotta sitten, en enää ole ihan varma mutta todnäk radiosoiton ansiosta. Pidin oikeastaan ensihetkestä lähtien, sellaista energistä paukutusta ja räimettä että karisee unihiekat silmistä samantein. Lisäksi
joidenkin kappaleiden rauhallisempi synkistely uppoaa kuin veitsi voihin. Jotkut puritanistit haukkuvat tätä kaupalliseksi metalcoreksi, pöh ja pah sanon minä.



Machine head
Tapailin aikoinaan erästä raskaasta musiikista pitävää eteläeurooppalaista tyttöä joka kuunteli tämän tyyppistä musiikkia ns aina, päivästä ja ajasta riippumatta. Ei siinä voinut kuin nauraa kun herätessä stereoista paukutti fuuuukk u allll. Äkäisyydessään sillä tasolla että sopii harvoin edes sille jumppakasetille. Ehkä silloin jos tarkoitus on tehdä jotain omia ennätyksiä.



Killswitch Engage
Onko tämä nyt edes rähinä musiikkia, on kait. Vähän sama kuin BFMV kanssa laulujen osalta paitsi ettei tämä ole yhtään niin energistä. Tavallaan tästä tulee vähän mieleen tavallinen synkempi rock ja muutoinkin sellaista musiikkia jonka kanssa voisi kuvitella vaikka miettivänsä asioita tai ajavansa jonnekkin ennemmin kuin esim jumppamusana.



Rammstein
No yllätys yllätys, Ramstein on minusta hassu yhtye siinä miten se on niin vedenjakaja ihmisten suhteen eli niihin jotka jóko kuuntelevat tai voisivat kuunnella sitä vs niihin jotka eivät sitä koskaan kuuntelisi. Itse en koskaan ole ollut mikään suuren suuri heidän kuuntelija mutta hmm olikohan 5vuotta sitten kun näin heidät eräillä festareilla livenä olin hyvin vaikuttunut. Ei Ramstein edes minusta oikein ole musiikkia, se on jotain hmm show tietysti mutta ehkä tulee mieleen hmm vaikea selittää mutta siis esim tuon Live from Volkerball dvdeen voisi teoriassa katsoa vähän kuin musikaalin. Siis lähinnä että jos heitä alkaa oikein kuuntelemalla kuuntelemaan niin muutamia tärykalvoja heiluttavia kappaleita lukuunottamatta harva biisi varsinaisesti on erityisen hyvä.



Timo ja kaverit
Minua miltei (huom vain miltei) hävettää myöntää pitäväni tästä. On jotenkin niin super kliseistä olla mies joka kuuntelee tätä samalla kun käy hikoilemassa. Toisaalta se miksi se on kliseistä on juurikin se miksi tiedän miehiä jotka kertovat itkeneensä kun ovat kuunnelleet tätä. Harva yhtye on onnistunut kuvaamaan suomalaisen miehen synkempää sielunmaisemaa sanoituksissaan lähellekkään niin onnistuneesti kuin tämä yhtye. Nukun huonosti ja liian vähän ja kun nukun näen pahan unen.. Sisu, synkkyys ja rehellisyys.


Tool
Vähän siinä rajalla tämäkin että voiko nyt edes luokitella raskaammaksi musiikiksi, siis tavallaan joo koska ei tämä mihinkään muuhunkaan genreen sovi mutta siinä missä monet em yhtyeet on puhdasta paukutusta niin ei Toolin tahdissa voi vaikkapa nostattaa energiaa. Muut tämän essentials listan yhtyeet voi ottaa mp3 soittimeen taustamusuiikiksi mutta Toolia suosittelen kuuntelemaan ihan rauhassa istuen, vaikka kaakaomuki kädessä.



Misfits/Danzig
Voiko räimemusa listaa tehdä ilman Gleniä, voisi tietysti linkittää jonkun hänen omaa nimeään kantavankin yhtyeen kappaleen mutta ei tämä 14vuotiaana jossain kellarissa löydetty valintakaan vähemmän osuva ole.



Ratsia
Tiedän ei ole oikeaa räimettä mutta kun nyt punk skeneen lasketaan mukaan kuitenkin niin haluan liittää tämän listaan.
Löysin teininä ja en tiedä, niin yksinkertaiset sanoitukset kuin heillä onkin niin suosittelen silti kuuntelemaan niitä ihan vilpittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti