perjantai 18. joulukuuta 2009

Voimakkaan tahdon ja egon omaavat naisetko kylmiä?

Rupesin miettimään sitä jonkin aikaa sitten tullutta kommenttia jossa kysyttiin ihastunko kenties tiedostamatta vääriin tyttöihin, hmm siis niin, ei ole oikeastaan koskaan tullut mieleen. Tai siis joo olenhan minä miettinyt mikä ihmisissä minua viehättää ja jos noita ihmisiä yhdistää joku sellainen joka samalla tekee heidän empatiakyvystä rajoittunutta vastakkaisesta toiveestani huolimatta.

Jos nyt katson tätä kovin tosissaan tekemääni listaa ihannekumppanista jonka listasin aiemmin postien yhteyteen: alkaen tästä postista - loppuen tähän postiin

Niin oikeastaan ainoa asia joka itsellä pistää silmään on että juu minä ihastun ihmisiin joilla on ainakin jonkinverran itsevarmuutta, ihmistä joka tarjoaisi minulle vastavoiman, joka osaa sanoa myös vastaan jnejne. Mutta myös ihmiseen jossa on kiltteyttä ja empatiakykyä.

Minusta nuo eivät ole toisiaan poissulkevia toiveita, ei oman tahdon ja omilla aivoillaan ajattelevan ihmisen täydy olla empatiakyvytön, ilkeä, ymsyms. Todennäköisesti hän ehkä osaisi olla ainakin ilkeä jos niin haluaisi mutta ei ole koska hänellä on omatunto.

Monien tuntuu olevan vaikea käsittää sitä mitä eroa on olla kiltti koska tahtoo olla kiltti ja tietää että se on oikein ja omaa omantunnon jonka vuoksi toisenlaisesta käytöksestä tulisi paha olo myös itselle kuin se että on kiltti koska ei osaa tai kykene muuhun.

Empatiakyvyttömyys on toinen asia siis sikäli että en oikein tiedä miten sitä voisi edes ilman ammattiapua kehittää jos sitä ei lainkaan luonnostaan ole mutta kiltteyttä ja ystävällisyys on minusta loppujen lopuksi valintoja joita jokainen tekee tai on tekemättä.

Toisaalta ko ominaisuudet ehkä kuitenkin menevät usein käsikädessä.

3 kommenttia:

 1. Aamen! :) Toden totta, emme me ole kylmiä emmekä empatiakyvyttömiä, vaikka ajattelemmekin itse emmekä suostu kynnysmatoiksi! Eivät kai sellaisella luonteella varustetut miehetkään välttämättä ole kylmiä ja kovia, niin olen käsittänyt. Eivätkä kiltteys ja itsenäisyys todellakaan sulje toisiaan pois, nimimerkillä kokemusta on! ;)

  Hyvää joulun odotusta, Oliver!

  VastaaPoista
 2. Noh... saattaa olla, että ihastut tällaisiin itsevarmoihin ja sitä rataa naisiin... Vasta pidemmän ajan kuluttua oppii kuitenkin sen, mistä tuo itsevarmuus kyseisellä ihmisellä rakentuu. Tuleeko se siis siitä, että ylennetään oma itse alentamalla muita vai oikeasti jostakin ihan muusta.

  VastaaPoista
 3. Pippuri - niin en haluaisi uskoa että se johtuu siitä vaikka muutaman ihmisen kohdalla näin olisikin ollut.
  Hyvää joulunodotusta myös sinulle!!

  ----

  Neiti H - Niin, sitä on niin vaikea kuvaillakkin saatikka että heti tietäisi miksi ja minkävuoksi.

  VastaaPoista