lauantai 25. elokuuta 2012

Someone like you

Nostalginen olo olla taas kotona, siis alkuperäisessä kotikaupungissa. En tiedä, on tämä tavallaan aina minun koti ja monta kertaahan olen ollut muuttamassa takaisin ja mietin minä sitä aktiivisesti vieläkin. Nyt tietysti jos tuon tytön kanssa ko juttu lähtee hyvään suuntaan niin se hieman monimutkaistaa koska hän ei nyt ensimmäisenä ollut hihkumassa innosta kun kysyin että olisiko edes teoriassa mahdollista että hän voisi ajatella muuttavansa jos tulevaisuudessa niin toivoisin ja molemmat saisivat täältä töitä yms.

Ollut nostagista myös vuodenajan takia, yleensä olen ollut täällä viimevuosina vain kesäisin ja jouluna ja nyt kun näkee enemmän ihmisten arkea ja sen tunnelmaa muistuu mieleen omat ajat täällä.Kävin myös juoksemassa paikassa jossa juoksin viimeksi kun olin 19vuotias.

En tiedä onko se puhdasta turvallisuuden halua vai mitä mutta joku minua myös viehättää paikallisissa työissä tai siis joissakin heissä. Ei niinkään peuhaamismielessä (tapailujuttuni on siinä vaiheessa että se ei olisi oikeinkaan enää) ja en siis ole mitään touhuamassa vaan en tiedä, siis kait se on se kun täällä kasvoi niin on se kuvitelma että ihmiset ymmärtävät sinua ja sinä heitä paremmin kuin kukaan muu voi ymmärtää ja jotenkin, en tiedä.

En tiedä, ehkä se on vain yleinen stressi joka saa haluamaan sitä mahdollisimman perinteistä turvallisuutta..

Se mitä tiedän on että en enää jatka töitäni, siis ainakaan noita tuntimääriä joita olen tehnyt. Mielummin vaikka irtisanoudun kaikkien vastustelusta huolimatta. Juu onhan minulla hyvä titteli, sijainti, vastuualue mutta se ei vain korvaa sitä että puuttuu elämä. Tiedän ja muistan kuinka stressaavaa oli olla työttömänä mutta sekin on silti parempi kuin hajottaa itseään töiden takia joiden ainoa tarkoitus on tuottaa omistajille enemmän voittoa.  Nimimerkillä viikon ollut nyt lomalla ja syke ei ole vieläkään laskenut normaaliksi.




6 kommenttia:

  1. No hei, hän on lomalla, mahtava juttu! Ja yritäpä olla tressailematta siellä mistään, nauti lomasta, nimittäin tressata varmasti taas kerkeät kun arki joskus koittaa.

    VastaaPoista
  2. Hei lomalainen. :)

    Nyt sitten kunnolla rentoudut, olet lomasi takuuvarmasti ansainnut.

    VastaaPoista
  3. Onneksi olkoon, että uskallat vähentää töitä ja kuunnella itseäsi! Itsekin olen tehnyt samaa, vaikka melkein meinaa tulla huono omatunto siitä ettei muka tee tarpeeksi muiden hyväksi, jos tekee töitä oman, oikean jaksamisensa mukaan. :)

    Mikset tekisi elämässäsi sitä, mitä itse haluat? Ovatko perustelut nykyiselle elämällesi oikeasti tarpeeksi hyviä? Ovatko?

    VastaaPoista
  4. Kiitos Hipaisu ja Norppa lomantoivotuksista, ollut hemskutin mukavaa :) Anonyymi, niin, paikoissa joissa ihmiset saavat burnoutin on yleensä paljon yhteläisyyksiä joiden takia oman tahdin ja määrän ottaminen ei ole niin helppoa tai siis se pitää taistella. Usein on esin just tuo että jos sinä et tee niin tiimi kärsii vaikka kaikkihan tietävät ettei ole sinun vastuullasi hoitaa tarpeeksi työvoimaa.

    VastaaPoista
  5. Anonyymin kanssa samoilla linjoilla. Tein itse yli vuosi sitten rohkean ratkaisun lähteä pois paikasta (vailla mitään tietoa tulevasta työpaikasta), jossa oli nimenomaan merkkejä siitä, että yksi jos toinenkin voi pahoin väärin mitoitettujen työtaakkojen, vastuiden ja tehtävien osalta.

    En ole katunut kuin sitä, että en tajunnut lähteä jo aiemmin. Asioilla on kuitenkin yleensä tapana järjestyä, kun kärsivällisesti odottaa ja eteenpäin pyrkii. Niin tässäkin tapauksessa. Saan nyt tehdä työtä, joka on oikeasti mielekästä ja työyhteisö on erittäin tervehenkinen.

    Sen olen elämässä oppinut, että jokaisen on itse opittava sanomaan ei ja laittamaan se raja siihen missä sen rajan kuuluukin olla. Muutoin hyväksikäyttö on loputonta, eikä niistä tehdyistä uhrauksista kukaan tule sen suuremmin kiittelemään, varsinkaan sen jälkeen kun joku toinen on jo palkattu tilalle.

    Kilttien ja epäitsekkäiden ihmisten on vaan pakko oppia pitämään huolta itse itsestään, muuten tulee jyrätyksi itsekkäämpien toimesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin Noomi ( ja anteeksi 2kuukautta myöhässä tulevasta vastineesta) tuo on totta ja sitä niin helposti vaan yrittää kovemmin naiivilla uskolla että kyllä se siitä. Sitä ihmisen tunnollisuutta ja hyvän työn tekemisen halua käytetään niiiiin hyväksi.

      Poista