tiistai 29. kesäkuuta 2010

Karhuherran parisuhdekoulu osa 1.

Tyttöjenhän pitäisi kuulopuheiden mukaan olla huomattavasti parempia tässä noin keskimäärin mutta joku eli minä voisi vähän protestoida. Sensijaan itsehän sitä on niin supermenestynyt (se oli ironiaa) että voi jo opettaa muitakin.
Miten vaikeaa se voi olla.

Annan esimerkkejä:

Puhelinsoitto
Sinä soitat henkilölle x aikana jolloin hän ei ole a nukkumassa tai töissä/koulussa jnejne. Ko henkilö ei kuitenkaan syystä tai toisesta vastaa, ei kuule tai on paikassa jossa ei voi puhua niin miten vaikea on ns pelastaa tilanne. 1 tekstari parin tunnin sisällä jossa esim sanoo että on vähän huonossa paikassa mutta soittaa takaisin aikana x.
Tai sitten soittaa takaisin heti kun ehtii/pystyy.

Tapaaminen
Ennalta sovittu tapaaminen peruuntuu syystä x
Miten pelastaa tilanne: Hei, harmi että ei onnistu syystä x ja x mutta olis tosi kiva nähdä vaikka myöhemmin viikolla tai ajankohtana x. Jos loppuosaa ei sanota on se kylmän veden viskaamista toisen varpaille.

Keskustelu
Henkilö x on syystä tai toisesta väsynyt ja ei jaksa tai kykene osallistumaan keskusteluun. Tilanteen pelastaminen: Hei oon ihan tosi väsynyt syystä x, olisi kyllä tosi kiva jutella mutta nyt en oikein jaksa joten voidaanko tehdä ajankohtana x (spesifin ajankohdan mainitseminen ON olennaista) tuplaseivaus: tykkään susta tai jokin toinen positiivinen lause jotta keskustelu loppuu ns hyvään fiilikseen molemmille.


Väittely.
Riita asia x. Tilanteen pelastaminen, kompromissin hakeminen, vastaantuleminen, toisen osapuolen kuunteleminen. Ratkaisu.

Pahimmat virheet: ultimaatumit, uhkaukset, pois lähteminen vihaisena tai lauseet mun pitää nyt miettiä tätä asiaa yksinäni yms.


Jatkoa seuraa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti