sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Pikaisesti

Saanko taas valittaa :) Saan tai siis en tai siis saan. En minä näistä jutuista valita. Sen sijaan voisin valittaa vaikka jostain vakavammasta mutta koska haluan uskoa että säikähdyksellä selviää niin en valita siitäkään. Se mistä sensijaan valitan, tai siis valittaisin jos valitttaisin on se että anteeksi nyt vain mutta minua ei kiinnosta. Vaan siis sinä, Tai siis et sinä siellä ruudun toisella puolella vaan sinä ihminen joka suhtaudut ihmisiin tyyliin että mitä tuo ihminen voi antaa minulle.

 Minne on kadonnut ihmisistä kiinnostuminen ihmisinä. Minne on kadonnut ihmisistä innostuminen vikoineen kaikkineen. 

Illan uutisina, ostin uuden fillarin, ai kerroinko jo. En en usko että kerroin. No mutta siis ostin. En muuttanut tälläkertaa, En tiedä oliko se oikea ratkaisu. En hihku onnesta ratkaisun vuoksi mutta en olisi ehkä hihkunut jos olisin valinnut toisin. Kävin lisäksi matkoilla ennen kun työt alkoivat. Oli kivaa enkä olisi ehkä halunnut tulla takaisin. Kuitenkin, fillari, harkitsin autoa mutta tulin tulokseen että minä olisin nauttinut siitä niin lyhyen hetken että fillariin sijoittaminen oli järkevämpää ja matkat mukavampia.

Ai että miten uudessä työssä nyt sitten menee? No ihan hyvin kait ehkä. Hieman siellä oltiin selän takana jo pelattu ennen kun edes aloitin mutta en nyt jaksa stressata siitä. Oli itsevarmuuttaa buustaavaa huomata että kyllä minä ihan oikeasti tiedän aika paljon siitä mitä teen. Ei sikäli että olisin sitä suoranaisesti epäillyt mutta onhan se aina uudessa paikassa pieni kysymysmerkki ennen ensimmäistä palaveria että ns millä tasolla täällä pelataan. Taso oli/on minulle siis ihan sopiva. Ei liian helppo että voisi ns lepuutella laakereilla tai ylpistyä mutta ei sellainenkaan että nostattaisi hikipisaroita kun pomo pyytää juttelemaan.

On tässä suurempiakin mietteitä.

Kuitenkin ennen kun tämä tarina päivittyi sattui jotain, tai siis ei nyt sattunut mutta kuitenkin. Olin piiitkällä kävelyllä luonnonhelmassa uuden työni erään kaukaa vierailulla olevan ihmisen kanssa.
Hieman jännitin että miten juttua riittää vaikka ihan hyvin tullaankin toimeen mutta lopulta oli oikeastaan tosi kiva päivä. Juteltiin niitä näitä ja päivän päätteeksi käytiin illallisella ja parilla.

Jokatapauksessa miten tämä nyt liittyy mihinkää niin juteltiin siinä aina ajoittain työasioistakin ja
varsinkin eräästä suunnitelmasta joka saattaa keikuttaa minun tilannetta aika railakkaasti ja en tiedä, siinä käveltiin ja tajusin yhtäkkiä miten hemmetin vähän minua stressaa tai mitenkään edes huoletttaa. Ja kyse ei ole siitä etten välittäisi vaan jotenkin siinä luonnon ääressä vain tuli tunne että ihan oikeasti, ei vain ole mitenkään merkityksellistä elämäni kokonaisuutta ajatellen.


8 kommenttia:

 1. Hei piti sanoa jo aiemmin, onnea uuden työn johdosta. toinen asia mihin jo yritin laittaa kmmentin aiemmin mutta tää laite söi sen oli se, että olet varmaan tehnyt joskus niitä mbti-testejä? Jos olet, niin oletko saanut niissä tulokseksi feeling-preferenssin? Kysyn siksi, kun vaikutat ihmiseltä jolle arvopohjaiset valinnat ja toiset ihmiset ovat tärkeitä päätöksiä tehdessäsi. Sillä kaikki ihmisethän eivät tosiaan edes lähtökohtaisesti ole koskaan olleetkaan kiinnostuneita toisista ihmisistä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ja joo olen tehnyt. En ollut varma tuloksistani joten tein nnyt pikaisesti pari ja tuosta sain
  http://www.personality-tests.info/fi/
  ENTJ lyhennelmän ja tuosta joka on viimeaikoina ainakin sosiaalisessa mediassa kierrellyt https://www.16personalities.com/fi/persoonallisuustesti sain ESFP-A:n ja toisella kertaa/aiemmin muistaakseni ENFP-A:n

  Jos ihan suoraan sanon niin suhtaudun noihin testeihin tai siis niiden tulokseen hieman varauksella ihan siksi että kysymykset ovat usein niin tulkinnanvaraisia tai siis siis.
  Esim kysymys: Oletko sosiaalisissa tilanteissa aktiivinen esittelemään itsesi vastasin kyllä (10v sitten oisin vastannut en) mutta syy ei suinkaan ole se että haluaisin erityisesti heti kaveerata kaikkien kanssa saatikka olla keskipisteenä vaan ihan se että esim työhön liittyvissä tilanteissa olen oppinut että jos haluan saada asioita aikaiseksi ja lopulta jopa pitää työni, on minun ajoittain ollut pakko oppia olemaan sosiaalisesti aktiivinen ja ns ottamaan tilaisuus haltuun tarvittaessa.

  Tarkoittaako se nyt sitten sitä että minun persoonallisuuteni on muka muuttunut, epäilen. Sama asia vaikka kysymyksen, oletko tilaisuudessa seinän vierustalla vältellen keskiosaa niin sehän nyt riippuu ihan täysin mikä tilaisuus on kyseessä. Henkkoht/yksityistilaisuuksissa olen siellä sivummalla mutta jos tilaisuus liittyy lainkaan työhöni niin silloin luultavimmin keskemmällä riippuenn toki tilanteesta.
  Lisäksi saatan olla aktiivisempi silloin kun koen että tilanteessa on luimistelua ihan siksi
  että ahdistun luimistelusta ja vaiheilevista ihmisistä joten mielummin ns rikon jään sensijaan että jäisin arpomaan ja vartoomaan toisen aloitetta.

  Kolmas esimerkki on esim se että saan ihmisten seurasta energiaa> Juu saan mutta se johtuu siitä että vietän niin paljon aikaa yksin. Jos minulla olisi aktiivisempi sosiaalinen elämä niin vastaisin todnäk toisin. Testi kuitenkin lukee tuon niin etta olisin varsinainen laumasielu vaikka itse koen että jos ei nyt ihan päinvastoin niin enemmän minä kyllä olen keskenäni kuin keskiverto-ihminen


  En minä siis sano ettei noissa olisi perää mutta ehkä ne ainakin omalla kohdalla heijastaa hieman enemmän elämänvaihetta eikä voi oikein verrata muihin ihmisiin.

  Nimimerkillä "Viihdyttäjä", jaa no jos minä tässä sohvalla yksin blogia kirjoittaessa ja kohta metsässä yksin juostessa jonka jälkeen yksin kokatessa ja ehkä yksin leffan katsoessa ja ehkä skype chattaillessa parin ystävän kanssa tai jonkun random tinder tuttavuuden kanssa viestin vaihtaessa olen varsinainen sosiaalinen seurapiirihai niin kai sitten niin:)

  Mitä tuloksia sinä itse olet saanut?

  VastaaPoista
 3. Tein tuon ensimmäisen testin uudestaan ja nyt tuli ENTP (luulen että arvaan kysymyksen jonka perusteella tuo toinen testi antaa minulle T:n eikä F:n mutta en muuta siihen vastausta vaikka voisin vastata toisinkin)

  VastaaPoista
 4. Joo, ymmärrän hyvin ton dilemman. Ajattelin samoinitsekin noista testeistä aiemmin, kun sain aika samantyyppisiä tuloksia kuin sinäkin. Just noista samoista syistä.

  Mutta, tutustuin sitten aiheeseen hieman lisää ja aloin tajuamaan mitä niissä haetaan takaa vähän paremmin. Mikä vaatisi pitkän selostuksen tähän, mutta Oikeastaan olen huomannut isoimman eron ajattelutyylissä sellaisten ihmisten välillä jotka saa tuosta testistä N tai S. Eli N-tyypit on enemmän tulevaisuuteen suuntautuneita, abstrakteja ajattelijoita, kun taas S-tyypit enemmän sellaisia, joista on mukavampaa puuhastella konkreettisten, tässä ja nyt asioiden parissa. Enemmistö ihmisistä on S-tyyppisiä. Itse olen hyvin vahvasti taas N-tyyppinen ja olen huomannut tulevani parhaiten toimeen muiden abstraktista ajattelusta (konseptit, luovat ideat, out of the box jne) tykkäävien kanssa. Minulle on esim. Hyvin vaikeaa välillä selittää jotakin juttua auki yksityiskohtaisesti jollekulle käytännön yasola, koska huomaan olevani taipuvainen ajattelemaan niin, että kyllä se siitä a:sta pisteeseen b päästään, vaikken ihan täysin vielä tiedä miten. S-tyypin ihmiset aika usein turhautuvat tuohon piirteesen N-taipumuksia omaavien kanssa.

  VastaaPoista
 5. Toinen iso ero S ja N tyyppien kanssa on se, että koska S:t eivät ole niin "visioonärisiä" ajattelussaan (en nyt keksi parempaa sanaa), niin S-tyypeille on luontaisempaa toistaa jo kerran hyväksi havaittuja metodeja ja soveltaa niitä sitten uudelleen ja uudelleen. N:t eivät yleensä pidä saman toistamisesta, vaan keksivät mieluummin jonkun uuden tavan.

  VastaaPoista
 6. Molemmissa on siis hyvät ja huonot puolensa.

  Mutta itselleni on vaikeaa tehdä sellaisia töitä, joissa ei saa kehitellä mitään uutta.

  Ja olen siis mitä todennäköisimmin ENTP/ENTJ.

  Olen enemmän thinking kuin feeling, Koska kuitenkin loppupelissä kun pitää tehdä vaikea päätös, teen sen ikävän päätöksen, vaikka sillä olisi ikävä vaikutus muihin ihmisiin (thinking/feeling).

  VastaaPoista
 7. Niin siis mun piti oikeastaan sanoa, että mitään testiä ei tarttee tehdä kun päättelee nämä asiat itsestään: onko i vai e, eli jos on pakko valita niin viihtyykö esim. työelämäss yksin Kopissaan suurimman osan ajasta vai ihmisten parissa. Itse olen e, vaikka viihdyn siellä kopissakin. Olen kokeillut kumpaakin, mutta olen kuitenkin pikkuriikkisen enemmän e.

  Sitten se s vai n. Mulle S-hommat on ihan kidutusta. en ole yhtään hyvä asiantuntija sellaisissa hommissa, jotka perustuvat saman asian toistamiseen tullakseen yhä paremmaksi siinä.

  (Mitä siis suurinosa asiantuntija-hommeleista on).

  Toivoisin kyllä, että mulla olisi enemän tuota s-taipumusta. Elämä ois helpompaa. Ja keskusteluseuraakin löytyisi enemmän.

  F vai t, no, vaikka joskus olin ehkä enemmän f, niin kyllä toi t vienkuitenkin voiton. Ja sen takia osaltaam olen tässä nykyisessä liemessäkin. Päätin aikoinaan järjellä, enkä kuunnellut niinkään tunteita.

  Viimeisin on mulle vaikein, j vai p. Olen ehkä siinä hilkulla molempia. Tykkään suunnitella ja pidän siirä, että asiat on hallinnassa eikä kaaoksessa. Mutta välillä on kiva olla spontaani.

  Eli noin ton tuloksen voi itsestään jokainen päätellä, eikä testiä tarttee.

  VastaaPoista
 8. Niin, en minä tuota määritelmää tai sen ns oikeellisuutta sinänsä epäile vaan just sitä että miten luotettava 28-kohdan testin antama
  tulos voi parhaimmillaankaan olla. Kokeilisin mielellään laajenpana versiona jossa olisi tarkentavia kysymyksiä.

  Täytynee jossain vaiheessa suorittaa itseanalyysia tarkemmin :)

  VastaaPoista